فرآیند کاویفرآیند کاوی برای مدیرانمطالعه موردی فرآیند کاوی
بررسی یک نمونه واقعی از فرایند کاوی – بخش دوم شناسایی فرایند
پیش از مطالعه این مطلب نیاز است تا بخش قبل را نیز مرور کنید، در مطلب قبلی فایل event logs را بهطور کامل مورد بررسی قرار دادیم و خصوصیات آن را نیز بررسی نمودیم. دراین مطلب الگورتیم های شناسایی فرایند را بررسی میکنیم. برای درک بهتر این مطلب نیاز است تا دانش کافی در مورد event logs داشته باشید. در شکل زیر event logs نمایش داده شده است.
اولین سوالی که مطرح میشود این است که آیا تمام اطلاعات موجود در event logs برای فرایند کاوی مورد نیاز است یا خیر؟
پاسخ سوال : همه دادههای که در جدول event logs وجود دارد، ممکن است در فرایند کاوی نیاز نباشد. برای تعیین داده مفید برای فرایند کاوی می بایست دو سوال زیر پاسخ داده شوند
۱- هدف از فرایند کاوی چیست؟ قصد داریم یک مدل ساده از فرایند را استخراج کنیم (شناسایی فرایند)
۲- چه دستهای از الگوریتمهای داده کاوی را قصد استفاده کنیم؟ قصد داریم از الگوریتم های شناسایی فرایند استفاده کنیم. اطلاعات کامل در مورد این الگوریتم های شناسایی فرایند را میتوانید در این مطلب پیدا کنید.
با توجه به پاسخ های فوق ما تنها به شماره یکتا event (همانطور که در مطلب قبل بیان شد این شماره فقط برای شناسایی فرایند است) و نوع فعالیت نیاز دارم (اینکه چگونه بر اساس پساخ سوالات مشخص کرده ایم به چه داده های نیاز داریم را در اینده بیشتر توضیح خواهیم داد، فعلا فرض کنید که تنها به این دو داده نیاز داریم).
در نتیجه جدول ما کوچکتر می شود. برای ساده سازی هر event را با یک حرف نمایش می دهیم. (به صورت زیر)
a = register request
b = examine thoroughly
c = examine casually
d = check ticket
e = decide
f = reinitiate request
g = pay compensation
h = reject request
برای ساده سازی بیشتر هر فرایند را به صورت توالی فعالیتهایش نمایش داده ایم. این توالی با عنوان trace در جدول زیر نمایش داده شده است. به عبارت دیگر ما اطلاعات event logs را ابتدا ساده سازی کردیم و بخش های از آن را که نیاز داشتیم را مشخص کردیم و سپس یک قالب قابل فهم به آن دادیم. و خروجی event logs با توجه به این ساده سازی ها به صورت زیر می باشد.
الگوریتمهای شناسایی فرایند میتوانند از روی این جدول مدل فرایند رو استخراج کنند. با ارائه جدول به الگوریتم های شناسایی فرایند، خروجی زیر رو بهمون داده، که یک مدل ساده از فرایند می باشد. اگر دقت کنید تمامی ۶ فرایند موجود در جدول فوق در اون وجود داره. شما میتوانید تک تک فرایندها را در این مدل بررسی کنید. به عنوان مثال فرایند اول که دارای فعالیتهای a, b, d, e,h است را میتواند روی مدل موجود از نقطه شروع، شروع کنید و به نقطه پایان برسید.
در مطالب بعدی همراه ما باشید، قصد داریم مدل استخراج شده از فرایند را کشترش دهیم و به شما کمک کنیم تا بتونید با مزیت های فرایند کاوی بیش از بیش آشنا بشید.