الگوریتم رقابت استعماریالگوریتم های تکاملیهوش مصنوعی

مفهوم کشور در الگوریتم رقابت استعماری

در مطلب قبل ما چرخه الگوریتم رقابت استعماری رو معرفی کردیم. گام اول این چرخه تولید جمعیت اولیه است. از آنجایی که پیش نیاز این گام، آشنایی با مفهوم “کشور” است. در این مطلب قصد داریم با این مفهوم بیشتر آشنا شویم.  و انواع کشور های که توی این الگوریتم وجود دارند رو معرفی کنیم.

همانطور که در مطلب قبلی بیان شد الگوریتم رقابت استعماری  از یک پدیده اجتماعی – انسانی الهام گرفته شده است.  این الگوریتم، فرایند استعمار، به عنوان مرحله ای از تکامل اجتماعی – سیاسی بررسی نموده. این فرایند منشائ خلق این الگوریتم است.

توی فرایند استعمار، ما دو نوع کشور داریم. یک سری کشور استعمار گر هستن و یک سری هم مستعمره. خوب قبل از اینکه بخواهیم استعمار گر و مستعمره رو تعریف کنیم. اول لازمه مفهوم “کشور” رو در الگوریتم رقابت استعماری بررسی کنیم. (سعی میکنیم در تعاریف ارائه شده نگاشتی بین این الگوریتم و الگوریتم ژنتیک داشته باشیم)
در الگوريتم ژنتيک ما یک کرومزوم داشتیم (جواب مسئله) که از چندین ژن تشکیل شده بود. در اینجا ما یک کشور (جواب مسئله) داریم که از چندین ویژگی اجتماعی-سیاسی تشکیل شده است.  در دنیایی واقعی این ویژگی ها عبارتند از فرهنگ، زبان، ساختار اقتصادي و …
در شکل زیر یک کشور نمایش داده شده است.

رقابت استعماری

 

ما کشور ها رو توی الگوریتم رقابت استعماری دو دسته می کنیم
کشورهای استعمار گر: کشور های که دارای قدرت هستند و بر چند کشور دیگر تسلط دارند.
کشورها مستعمره: کشورهای که قدرتمند نیستند و زیر سلطه یک کشور استعمارگر قرار دارند.
توجه داشته باشید در این الگوریتم، یک کشور استعمارگر است و یا مستعمره و حالت سومی وجود ندارد. در نتیجه یک کشور انقدر قدرتمند است که بتواند یک چندین کشور را مستعمره خود کند و یا خودش مستعمره کشوری دیگر است.

نتیجه مهم: کشور در الگوریتم رقابت استعماری مشابه کروموزم در الگوریتم ژنتیک است و ویژگی های کشور در الگوریتم رقابت استعماری مشابه ژن در الگوریتم ژنتیک است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن