الگوریتم رقابت استعماریالگوریتم های تکاملیهوش مصنوعی
الگوریتم رقابت استعماري : حرکت مستعمره ها به سمت امپراطورها
در مطلب قبلی ما در مورد جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماري صحبت کردیم. این مرحله، گام اول در چرخه الگوریتم رقابت استعماري است. در شکل زیر چرخه الگوریتم نمایش داده شده است.
گام دوم در چرخه همونطور که مشخص است، حرکت کلونی ها به سمت امپراطورها است. حرکت کلونی ها به سمت امپراطور ها از رفتار استعمارگران الهام گرفته شده است.
در حالتهاي قديمی تر استعمار، استعمارگران از منابع زميني، انساني و غيره کشور مستعمره بهره می گیرند، تا قدرت خود را افزایش دهند. در این حالت استعماگران توجهی به پیشرفت مستعمرات نداشتند و اصلا براشون مهم نبوده که وضعیت کشورهای مستمعره چطور است.
بعدها با افزايش ارتباط ميان کشورها و رشد انساني در مستعمره ها، استعمارگران براي ادامه نفوذ خود، برای نفوذ و داشتن حمایت مردم در کشورهای تحت سلطه خود نیاز به به نوعي از اقبال عمومي (حمايت مردمي) پيدا کردند. از این رو کشورهاي استعمارگر شروع به ايجاد عمران و آبادي (البته بصورت ظاهری) در مستعمراتشان نمودند. به همین جمهت، مردمی که کشوره های مستعمره زندگی می کردند، شاهد پيشرفت در زمينههاي اقتصادي، اجتماعي و انساني در کشورهای خود بودند که عامل اين پيشرفت، کشور استعمارگر بود.دليل نامگذاري اين فرايند به نام “استعمار” که ريشه در کلمه عمران و آبادي دارد، نيز، همين مساله ميباشد.
البته دريافت اقبال عمومي تنها دليل ايجاد عمران توسط استعمارگران در مستعمرات نبود. يک دليل ديگر ايجاد سلطه فرهنگي بر مستعمره ها بوده است. این سلطه فرهنگی با هدف اجراي سياست همگونسازي در کشوره های تحت سلطه است.
نمونه ای از این فعالیت ها را می توان به کشورهايي مانند فرانسه و انگليس اشاره کرد. این کشورها به ايجاد مدارس انگليسي زبان و فرانسوی زبان در مستعمرات خود پرداختند. اين اقدام به دلايل مختلفي صورت ميگرفت که در راس اين دلايل افزايش نفوذ فرهنگي در مستعمرات بوده است. نا گفته نماند که فرايند استعمار (حد اقل بعد فرهنگي آن) با همه تبعات منفي آن در بعضي از کشورهای تحت سلطه به چشم يک جهاد فکري براي نجات بشر نيز نگريسته ميشد. اشعاري وجود دارند که به مدح و ستايش جوانان انگليسي ميپردازند که با هدف آموزش راهي کشورهاي مستعمره شدهاند و در آنها از اين جوانان به عنوان قهرمانان ملي در جبهه نجات بشري ياد ميشود.
خوب فک کنم بحث سیاسی کاقی باشه. در مطلب بعدی این مسئله رو از دید الگوریتمی مورد بررسی قرار خواهیم داد.