الگوریتم رقابت استعماریالگوریتم های تکاملیهوش مصنوعی
جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری
در مطلب قبلی ما به این نتیجه رسیدیم که، کشور در الگوریتم رقابت استعماری مشابه کروموزوم در الگوریتم ژنتیک است و ویژگی های کشور در الگوریتم رقابت استعماری مشابه ژن در الگوریتم ژنتیک است.
در نتیجه مباحثی رو که در مورد نمایش کروموزوم و ژن در الگوریتم ژنتیک بیان کردیم در مورد مفهوم کشور و ویژگی های کشور صدق میکند. به همین خاطر از تکرار آنها صرف نظر میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطالب زیر را مطالعه کنید (در تمام مطالب زیر می توانید نگاشت بین کشور و کروموزم و همچنین ژن و ویژگی کشور رو در نظر بگیرید)
توی این مطلب گفتیم که پیشنیاز الگوریتم ژنتیک، تعیین کروموزوم هستش. کروموزوم ها در واقع همون جواب های مسئله هستن. توی این مطلب انواع کروموزوم ها رو نیز بررسی کردیم
توی این مطلب نمایش باینری کروموزوم رو بررسی کردیم و با یک مثال ازش معرفی کردیم (مسئله کوله پشتی)
توی این مطلب دو شیوه دیگه نمایش کروموزوم ور بررسی کردیم. نمایش کروموزوم در مبنای ۸ و مبنای ۱۶
توی این مطلب هم نمایش جایگشتی و عددی الگوریتم ینیک رو بررسی کردیم و در نهایت دو مسئله رو با نمایش جایگشتی و عددی ارائه دادیم
خوب حالا بریم سراغ چرخه الگوریتم رقابت استعماری
همونطور که توی شکل بالا مشخصه اولین مرحله در الگوریتم رقابت استعماری ایجاد جمعیت اولیه هستش.
خوب جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری یعنی چی؟
جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری یعنی اینکه ما تعدادی جواب مسئله باید اول الگوریتم داشته باشیم، و از اونجایی که ما می دونیم هر جواب در واقع یک کشور است در نتیجه توی این گام تنها لازمه ما چندین کشور بسازیم.
یکی از مهمترین نکاتی در این گام اینه که جمعیت باید کاملا تصادفی ایجاد بشه. الگوریتم ها مختلفی برای ایجاد اعداد تصادفی وجود دارند. با توجه به اینکه موضوع الگوریتم های تصادفی و مباحث مرتبط با اون خارج از حوصله این مطلب است تا همینجا کافیه.
اولین گام مربوط به الگوریتم رقابت استعماری به همین سادگی است. منتظر مطالب بعدی ما باشید.