الگوریتم رقابت استعماریالگوریتم های تکاملیهوش مصنوعی

جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری

تا اینجا ما در مورد مباحث پایه ای و مفاهیم مطرح شده در الگوریتم رقابت استعماری صحبت کردیم. از اینجا به بعد قصد داریم کمی الگوریتمی تر به موضوع نگاه کنیم. برای همین نیاز است تا با یک سری نشانه گذاری ها در این الگوریتم آشنا بشیم.
اولین گام الگوریتم رقابت استعماری تولید جمعیت اولیه است. به همین خاطر اولین نوع نشانه گذاری که در مورد آن صحبت می کنیم نحوه نمایش جمعیت اولیه است. در این مطلب به طور مفصل در مورد جمعیت اولیه صحبت کردیم. دو نکته مهم در لازم پیش از ادامه بحث در موردش بدونیم ۱-  کشور در الگوریتم رقابت استعماری مشابه کروموزوم در الگوریتم ژنتیک است و ۲- ویژگی های کشور در  الگوریتم رقابت استعماری مشابه ژن در الگوریتم ژنتیک است.
مفهوم جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری نیز بسیار شبیه الگوریتم ژنتیک است و تنها شیوه نمایش کمی تغییر کرده. در الگوریتم رقابت استعماری جمعیت اولیه را به صورت زیر نمایش می دهند.

جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری

خوب شیوه نمایش بالا یعنی چی؟
همانطور که گفتیم جمعیت اولیه در الگوریتم رقابت استعماری در قالب مفهوم کشور بیان می شود. در تصویر بالا COUNTRY به این مفهوم اشاره دارد.
همانند الگوریتم ژنتیک در ابتدای الگوریتم رقابت استعماری تعدادی کشور تصادفی می سازیم. درر نتیجه ما می تونیم جمعیت اولیه رو یک آرایه از کشورها بینیم. در شکل بالا نیز همین نمایش ارائه شده است یعنی COUNTRY در قالب یک آرایه از کشور ها نمیاش داده شده است.
و در نهایت از آنجایی که هر country شامل یک سری ویژگی است، می توانی بردار COUNTRY را بر اساس ویژگی های هر کشور نمایش دهیم که به صورت یک آرایه دو بعدی در بالا نمایش داده شده است. این ارایه به صورت زیر تفسیر می شود

  • KP1: ویژگی P کشور اول

KD2: ویژگی D کشور دوم

اگر مطلب کمی ابهام دارد نگران نباشید. در مطلب بعدی با چند مثال مفهوم بالا رو توضیح می دیدم.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن