الگوریتم ژنتیکالگوریتم های تکاملیهوش مصنوعی
جمعیت اولیه در الگوریتم ژنتیک
توی این مطلب قصد داریم درباره جمعیت اولیه در الگوریتم ژنتیک (اولین گام الگوریتم ژنتیک) و نحوه تشکیل اون صحبت کنیم. پیش از اون لازمه که با مفهوم کروموزوم آشنا بشیم. توی چند مطلب قبلی ما به طور مفصل در مورد کروموزوم صحبت کردیم و مثال های رو نیز ارائه دادیم. ابتدا مروری کوتاه به این مطالب داریم.
توی این مطلب کلیات الگوریتم ژنتیک رو بررسی کردیم و مراحل الگوریتم شکل رو در قالب یک دیاگرام دیدیم.
توی این مطلب گفتیم که پیشنیاز الگوریتم ژنتیک، تعیین کروموزوم هستش. کروموزوم ها در واقع همون جواب های مسئله هستن. توی این مطلب انواع کروموزوم ها رو نیز بررسی کردیم
توی این مطلب نمایش باینری کروموزوم رو بررسی کردیم و با یک مثال ازش معرفی کردیم ( مسئله کوله پشتی )
توی این مطلب دو شیوه دیگه نمایش کروموزوم ور بررسی کردیم. نمایش کروموزوم در مبنای ۸ و مبنای ۱۶
توی این مطلب هم نمایش جایگشتی و عددی الگوریتم ینیک رو بررسی کردیم و در نهایت دو مسئله رو با نمایش جایگشتی و عددی ارائه دادیم
خوب حالا که کامل با مفهوم کروموزوم، انواع اون و مثال هاش آشنا شدیم بریم سراغ ایجاد جمعیت اولیه در الگوریتم ژنتیک. چرخه الگوریتم ژنتیک توی شکل زیر مشخص شده.
همونطور که توی شکل بالا مشخصه اولین مرحله در الگوریتم ژنتیک ایجاد جمعیت اولیه هستش.
خوب جمعیت اولیه در الگوریتم ژنتیک یعنی چی؟
جمعیت اولیه در الگوریتم ژنتیک یعنی اینکه ما تعدادی تعداد جواب مسئله باید اول الگوریتم داشته باشیم، و از اونجایی که ما می دونیم هر جواب در واقع یک کروموزوم است در نتیجه توی این گام تنها لازمه ما چندین کروموزم بسازیم.
یکی از مهمترین نکاتی در این گام اینه که جمعیت باید کاملا تصادفی ایجاد بشه. الگوریتم ها مختلفی برای ایجاد اعداد تصادفی وجود دارند. با توجه به اینکه موضوع الگوریتم های تصادفی و مباحث مرتبط با اون خارج از حوصله این مطلب است تا همینجا کافیه.
توی مطلب بعدی چند نمونه جمعیت اولیه رو برای مسئله های مختلف ارائه خواهیم داد.